voetbalzone

Nieuw-Zeelander Brown hoopt met snelle revalidatie op WK-deelname

Daniel Cabot Kerkdijk29 mei 2010, 10:03
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 10:03
Advertentie

In Nieuw-Zeeland wacht men met spanning af of Tim Brown meegaat naar Zuid-Afrika. De middenvelder van de Kiwi’s raakte afgelopen maandag in het vriendschappelijke duel met Australië (1-2 verlies) geblesseerd, maar hoopt middels veel revalidatietraining op tijd fit te zijn om met de nationale ploeg naar Zuid-Afrika te kunnen afreizen om daar het WK mee te maken.

In het oefenduel liep Brown de kwetsuur op nadat hij verkeerd terecht was gekomen op zijn schouder. Brown keerde terug naar Nieuw-Zeeland, waar hij afgelopen donderdag geopereerd werd. De 29-jarige reserve-aanvoerder liet weten dat op 10 juni een beslissing zal worden genomen of hij al dan niet meegaat naar Zuid-Afrika.

“Ik geloof dat ik, als ik fit ben, kan bijdragen aan een succes van dit team. Ik ga daar naar toe als ik geloof dat ik dat kan. Als dat niet het geval is ga ik niet, want dan denk ik niet dat het eerlijk is.” Bij het zien van de eerste röntgenfoto was Brown behoorlijk aangeslagen. “Ik dacht dat mijn WK voorbij was en ik had tranen in mijn ogen. Ik dacht dat het allemaal voorbij was.” Toch mag Brown nog hopen op deelname, al zal hij sowieso het gehele voorbereidingsprogramma aan zich voorbij moeten laten gaan.

Bezig met laden …