voetbalzone

Nieuwe ambities in Rotterdam: 'Stilstand in de sport is achteruitgang'

Matthijs van Laar14 jun 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2015, 14:41
Advertentie
voetbalzone

Net als voorganger Marinus Dijkhuizen heeft Alfons Groenendijk bij Excelsior de opdracht meegekregen om de club voor het hoogste niveau te behouden. Dat neemt echter niet weg dat de nieuwe coach geen ambities heeft. "Ik wil volgend seizoen ten minste één plek hoger eindigen dan de vijftiende plaats van afgelopen jaar", zegt hij in Voetbal International.

Groenendijk is onder de indruk van de prestaties van het afgelopen seizoen, maar vindt niet dat de doelstelling om die reden gelijk hoeft te blijven. "Stilstand is in sport namelijk achteruitgang", stelt hij. Hij ziet genoeg ruimte voor verbetering. "De laatste maanden van het seizoen heeft Excelsior bijvoorbeeld niet meer gewonnen. Waar ligt dat aan?"

Bij zijn aanstelling maakte de coach duidelijk door te zullen gaan op de weg die al onder zijn voorganger is ingeslagen. "Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd. Ik vind het heel leuk om mijn steentje bij te dragen om die weg te vervolgen", verklaarde Groenendijk vorige week. De oefenmeester tekende een contract voor twee seizoenen in Kralingen.

Bezig met laden …