voetbalzone

Nieuwe baas club Keller bedreigt spelers: 'Ik maak jullie allemaal dood'

Bart Kruyt31 mei 2011, 09:54
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2011, 09:54
Advertentie

Bulat Chagaev werd onlangs de nieuwe eigenaar van het Zwitserse Xamax, de werkgever van voormalig Utrecht-verdediger Sander Keller, en laat direct van zich spreken. De Tsjetsjeense zakenman, tevens vice-voorzitter van het Russische Terek Grozny, zag zijn ploeg in de nationale bekerfinale tegen FC Sion met 0-2 achterstaan bij rust. Vervolgens daalde Chagaev naar beneden vanuit zijn skybox en bedreigde hij de falende spelers.

Chagaev eiste dat de doelman van Xamax (Jean-François Bédénik) naar de kant zou worden gehaald en zette de overige spelers maar eens extra op scherp: “Ik maak jullie allemaal dood”, zou hij volgens Blick hebben gezegd. Vervolgens zouden Bédénik en Chagaev bijna met elkaar op de vuist zijn gegaan, maar dit kon nog net voorkomen worden.

Na het uitlekken van dit nieuws houdt trainer Bernard Challandes de lippen op elkaar: “Wat er gebeurt in de kleedkamer, blijft in de kleedkamer”, zei de oefenmeester, die volgend jaar vervangen zal worden door Sonny Anderson. De voormalig aanvaller uit Brazilië speelde in Zwitserland twee jaar voor Servette en tekent een contract voor twee jaar bij Xamax. In de tweede helft werd er overigens niet meer gescoord, waardoor Sion de beker pakte.

Bezig met laden …