Nieuwe beelden bewijzen provocatie van Jara jegens slaande Suárez

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2013, 06:20
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2013, 06:20

Luis Suarez is onderwerp van onderzoek door de wereldvoetbalbond FIFA. De aanvaller van Uruguay gaf dinsdag in het WK-kwalificatieduel met Chili (2-0 verlies) zijn tegenstander Gonzalo Jara een tik in het gezicht. De mondiale organisatie liet woensdag weten het voorval te zullen bekijken.

Tien minuten voor rust, bij een corner voor Chili, deelde Suárez een klap uit in het gezicht van Gonzalo Jara. De verdediger maakte geen punt van het incident, maar liet verbaal wel blijken dat hij daar niet van gediend was. Nieuwe beelden wijzen inmiddels uit dat de verdediger van West Bromwich Albion echter bewust provoceerde en dat de klap van Suárez daar een reactie op was.

Op beelden uit een andere hoek (0.19 en 0.36) is duidelijk te zien dat Jara bij de hoekschop iets te handtastelijk is door naar de edele delen van Suárez te grijpen. De ex-speler van FC Groningen en Ajax reageert door Jara een klap in het gezicht te geven. Het is onduidelijk of de actie van Jara iets aan het oordeel van de FIFA over de klap van Suárez zal veranderen.