voetbalzone

Nieuwe coach Eupen ziet zichzelf als kruising Van Gaal en Mourinho

Erik van Dam07 sep 2010, 20:46
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 20:46
Advertentie

Eziolino Capuano is dinsdag officieel voorgesteld aan pers en publiek als de nieuwe trainer van AS Eupen. De Belgische club stelde Capuano onlangs aan in de hoop uit het dal te klimmen; ondanks veel versterkingen staat Eupen namelijk stijf onderaan in de Jupiler Pro League. De eerste vijf wedstrijden gingen allen verloren. Het doelsaldo bedraagt 3-13.

/

Met Capuano als opvolger van Danny Ost wil Eupen betere tijden betere tijden inslaan. De Italiaan zelf denk dat dat wel goedkomt; op de persconferentie stelde hij volgens Het Laatste Nieuws zichzelf als een kruising tussen Louis van Gaal (op tactisch gebied) en José Mourinho (qua karakter) te zien. Zijn eerste doel is zaterdag te winnen bij Zulte-Waregem; op de lange termijn wil hij Eupen in haar debuutseizoen op het hoogste niveau houden.

“Het is een jonge groep met kwaliteiten”, sprak Capuano over zijn selectie. “Het tactische werk zal van primordiaal belang zijn, vermits ik mijn stempel wil drukken door in een 3-5-2 te spelen.” Gevraagd naar zijn gebrek aan ervaring op het hoogste niveau in Italië, antwoordde Capuano dat dit gebrek aan waardering te wijten is aan zijn oprechte karakter en aan de onkunde van de bestuurders van de ploegen om dit te realiseren.

“Antonio Imborgia (eigenaar Eupen, red.) en ik kennen elkaar enkel op professioneel vlak. Hij heeft me gekozen omwille van mijn kwaliteiten en ik bedank hem daarvoor”, verduidelijkte de coach, die een contract voor één seizoen ondertekende. Voor Capuano is hard werk de basis van het succes van zijn missie en hij wil de beste spelers op elkaar afstemmen. “Iedereen vertrekt op gelijke voet. Zelfs (Freddy, red.) Mombongo maakt kans om geselecteerd te worden”, benadrukte hij, verwijzend naar de enige speler die momenteel in diskrediet staat bij de club.

Bezig met laden …