voetbalzone

'Nieuwe De Bruyne' in Dortmund: 'Het zou wel eens die kant op kunnen gaan'

Matthijs van Laar17 sep 2015, 17:25
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2015, 17:25
Advertentie

Borussia Dortmund gaat veel plezier beleven aan Adnan Januzaj. Volgens de Belgische bondscoach Marc Wilmots barst de jonge aanvaller van Manchester United van de potentie en zal hij dat dit seizoen aantonen in de Bundesliga. Hij vergelijkt de twintigjarige dribbelaar met Kevin De Bruyne, die deze zomer voor ruim zeventig miljoen euro overstapte van VfL Wolfsburg naar Manchester City.

voetbalzone

Wilmots ziet parallellen tussen de twee landgenoten. “Voor Kevin was de stap terug van Chelsea naar Wolfsburg ook een goed besluit. Ik weet zeker dat de keuze van Adnan om zich een jaar te laten verhuren aan Dortmund ook de juiste is. Hij zal zich enorm goed ontwikkelen”, voorspelt de keuzeheer in BILD. “Het zou wel eens dezelfde kant op kunnen gaan als met De Bruyne.”

Wilmots is vol lof over Januzaj, die door voormalig United-coach David Moyes al eens werd vergeleken met Johan Cruijff. “Hij kan in de spits, maar ook op de linker- of de rechtervleugel uit de voeten. Zijn schottechniek is geweldig. Hij vuurt uit stand kanonskogels af. Ik heb me wel eens afgevraagd of hij misschien iets met de bal of zijn schoenen heeft gedaan”, beëindigt de Belgische oefenmeester zijn lofzang.

Bezig met laden …