voetbalzone

‘Nieuwe De Ligt’ verlengt contract bij Juventus ondanks interesse grootmachten

Jonathan van Haaster14 feb 2023, 19:35
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2023, 19:35
Advertentie

Juventus heeft het contract van Dean Huijsen verlengd, zo weet Goal te melden. De zeventienjarige Nederlander had een verbintenis tot medio 2024, die nu met drie jaar verlengd wordt. Met het openbreken van zijn contract worden Bayern München en Barcelona afgetroefd. Die topclubs hadden het toptalent vorige maand nog in het vizier.

Huijsen komt uit voor de beloftenploeg van Juventus, waarvoor hij dit seizoen tot acht wedstrijden kwam. De centrale verdediger speelt zijn wedstrijden in de Serie C. Huijsen maakte eerder dit seizoen grote indruk in de Onder 17 en Onder 19 van de club uit Turijn. Voor de Onder 17 kwam hij in twintig wedstrijden tot maar liefst acht treffers en twee assists, terwijl hij bij de Onder 19 in acht wedstrijden drie keer doel trof. De Amsterdammer liet zich ook zien in Europees verband. In de Youth League was de verdediger trefzeker tegen achtereenvolgens Paris Saint-Germain (4-4), Maccabi Haifa (1-3 winst) en opnieuw PSG (5-3 nederlaag). I Bianconeri eindigden achter de Fransen als tweede in de groep en stootten dus door naar de achtste finale, waarin Juventus werd uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van KRC Genk.

Goal bestempelde Huijsen in de zomer van 2022 als de 'nieuwe Matthijs de Ligt'. Het medium maakt die vergelijking met de Oranje-international vanwege zijn fysiek, kalmte, timing, positionering en het feit dat ze allebei Nederlands zijn. Met de contractverlenging slaat Juventus een grote slag. Tuttosport wist te melden dat Bayern München en Barcelona het talent in het vizier hadden, al wist de Italiaanse sportkrant tegelijkertijd te melden dat de verdediger aast op zijn doorbraak in het eerste van Juventus. Hoewel Huijsen een Nederlander is, genoot hij een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding in Spanje. Zijn familie verhuisde namelijk naar Marbella toen Dean vijf jaar oud was.

De nu 1,95 meter lange mandekker begon bij Costa Unida CF, waarna hij tussen 2015 en 2021 de opleiding van Málaga doorliep. Ondanks interesse van onder meer Real Madrid koos Huijsen in 2021 voor een overstap naar Italië. Op 22 december 2022 maakte hij zijn officieuze debuut voor het eerste elftal in de oefenwedstrijd tegen HNK Rijeka (1-0 winst). "Het is bijzonder om deel uit te maken van het eerste elftal", liet hij weten aan Tuttosport. "Het niveau op de trainingen ligt hoger. Ik leer veel nieuwe dingen." Voor zijn officieuze debuut liet de trainer van het eerste, Massimiliano Allegri, hem al diverse keren meetrainen. Huijsen kwam elf keer uit voor Oranje Onder 17 en eenmaal voor Oranje Onder 18.

Bezig met laden …