voetbalzone

Nieuwe derde shirt Ajax lekt uit: minder opvallend dan in voorgaande jaren

Wessel Antes20 jul 2023, 10:20
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 10:20
Advertentie

Het doorgaans betrouwbare Footy Headlines lijkt te weten wat het derde tenue van Ajax gaat worden. De Amsterdammers en Adidas pakken al jaren uit met een derde tricot en lijken dit jaar te gaan voor een modern, zwart design, met grijze en witte tinten. Op sociale media gaan de afbeeldingen van het tenue inmiddels rond. Ajax zelf heeft nog niets naar buiten gebracht over het derde tenue, dat vooral in Europa zal worden gedragen. Het thuis- en uitshirt zijn in de afgelopen weken wel al wereldkundig gemaakt.

Ajax ontving de afgelopen maand veel kritiek op de nieuwe shirts. Zo zou het thuisshirt te veel op dat van Arsenal lijken, terwijl het uitshirt volgens sommigen meer geschikt is als trainingsshirt. Het derde tenue lijkt een wat veiligere keuze te zijn, daar het shirt voor het grootste gedeelte zwart is. Wel bevat het tenue een modern design met grijze en witte patronen. Het Ajax-logo kleurt, zoals bij veel clubs tegenwoordig, mee met de rest van het shirt. Voetbalfans leveren de laatste tijd steeds vaker kritiek op die trend.

Ajax gaat het derde tenue dit seizoen mogelijk vaker dragen in de competitie, daar de Eredivisie veel clubs kent met rood-witte tenues. Tijdens uitwedstrijden tegen bijvoorbeeld Feyenoord, PSV en Sparta kan de recordkampioen zowel het thuis- als uitshirt niet gebruiken. In het afgelopen seizoen werkte Ajax samen met Daily Paper, maar dat derde tenue werd een minder groot succes dan de ode aan Bob Marley een jaar eerder. Nu gaat Ajax het dus opnieuw proberen met een grotendeels zwart tenue.

Footy Headlines is een van de belangrijkste bronnen als het gaat om uitgelekte voetbalshirts. Het lijkt er dus op dat Ajax inderdaad in het zwart zal aantreden tijdens uitwedstrijden in Europa en de Eredivisie. Mogelijk maakt de club dit zelf op korte termijn wereldkundig. In dat geval is Ajax de tweede Nederlandse topclub die alle shirts al op de markt heeft gebracht, na PSV. Feyenoord bracht tot dusver twee shirts uit en komt volgens 1908.nl nog met twee nieuwe uitrustingen onder de kersverse shirtsponsor Castore.

Bezig met laden …