voetbalzone

‘‘Nieuwe Evra’ is voetballerij beu en gaat zich toeleggen op religie’

Thijs Post19 sep 2016, 16:30
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2016, 16:30
Advertentie

Jérémy Hélan werd in het verleden ‘de nieuwe Patrice Evra’ genoemd, maar op 24-jarige leeftijd heeft de verdediger zijn schoenen aan de wilgen gehangen. De reden daarvoor is opmerkelijk: Hélan wil zich volgens de Daily Mail bezig gaan houden met zijn geloof.

/

De voormalig jeugdinternational van Frankrijk is moslim en hij heeft besloten om af te reizen naar Saudi-Arabië, om zich daar te concentreren op zijn religie. Bij Sheffield Wednesday, actief op het tweede niveau van Engeland, probeert men een overeenkomst met Hélan te sluiten om zijn doorlopende contract te ontbinden. De club wenst vooralsnog niet te reageren.

Hélan werd in 2008 door Manchester City naar Engeland gehaald. Een doorbraak in Manchester bleef uit, maar in Sheffield was hij vervolgens een vaste waarde. In de tweede helft van afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Wolverhampton Wanderers. Volgens de Daily Mail raakte Hélan teleurgesteld in de voetballerij, waarop hij meer en meer tijd ging doorbrengen in de moskee.

Bezig met laden …