voetbalzone

'Nieuwe Fàbregas' verlaat Europa en verrast met overgang naar Brazilië

Bart Kruyt12 feb 2013, 10:20
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2013, 10:20
Advertentie

Er was een tijd dat Frán Mérida werd gezien als de nieuwe Cesc Fàbregas, maar dat is lang geleden. De middenvelder brak niet door bij Arsenal en vertrok naar Atlético Madrid, maar slaagde daar ook niet. Hij speelde sinds de zomer in de Segunda División voor Hércules en vervolgt zijn loopbaan nu bij het Braziliaanse Atlético Paranaense, dat Mérida heeft binnengehaald.

/

De 22-jarige Spanjaard had weliswaar een basisplaats bij Hércules, maar omdat de voormalige werkgever van Royston Drenthe en Piet Velthuizen met financiële problemen kampt, was de club bereid om mee te werken aan een transfer. Het is niet bekend hoeveel Paranaense betaalt voor Mérida, die in Brazilië voor een jaar gaat tekenen, met een optie voor een extra seizoen.

"Ik wil iedereen bij de club bedanken", zei Mérida. "Hércules beleeft een moeilijk seizoen, maar hopelijk komt alles goed. Ik ben aan de ene kant teleurgesteld, omdat ik hier in de zomer voor vier jaar heb getekend, maar ik ben aan de andere kant ook gelukkig met deze deal. Ik blijf genieten van het spelletje en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

Bezig met laden …