voetbalzone

Nieuwe Finse bondscoach passeert recordinternational Litmanen

Bart Kruyt24 mei 2011, 07:10
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2011, 07:10
Advertentie

Mixu Paatelainen heeft bij zijn debuut als Fins bondscoach direct een opvallende beslissing genomen. De oefenmeester, die eind mei werd aangesteld bij het nationale elftal, heeft Jari Litmanen niet nodig in de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Zweden. De inmiddels veertigjarige ex-Ajacied is buiten de negentienkoppige selectie gelaten.

/

Litmanen is de meest ervaren international van Finland: sinds zijn debuut in 1989 speelde hij 137 interlands, waarin hij een recordaantal van 32 doelpunten maakte. Hij is bovendien de oudste doelpuntenmaker van zijn land ooit, maar Paatelainen heeft de middenvelder van HJK Helsinki niet nodig. Op 3 juni spelen de Finnen uit tegen San Marino, vier dagen later moeten ze aantreden in en tegen Zweden.

Paatelainen nodigde vier spelers uit die op de Nederlandse velden actief zijn, te weten Veli Lampi (Willem II), Niklas Moisander (AZ), Tim Sparv (FC Groningen) en Mika Väyrynen (SC Heerenveen). Eerstgenoemde degradeerde afgelopen seizoen met Willem II uit de Eredivisie, maar dat is voor Paatelainen geen reden om de verdediger niet uit te nodigen.

Bezig met laden …