voetbalzone

'Nieuwe klap in het gezicht voor grootverdiener Heitinga'

Daniel Cabot Kerkdijk23 sep 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 07:00
Advertentie
voetbalzone

Het ligt voor de hand dat John Heitinga woensdagavond in het bekerduel met De Graafschap zijn officiële debuut, sinds zijn rentree, in de hoofdmacht van Ajax maakt. Een basisplaats lijkt er echter niet in te zitten, zo meldt De Telegraaf.

Volgens het dagblad wordt Heitinga 'zo goed als zeker' ook tegen De Graafschap genegeerd. "Het zou een klap in het gezicht van de 87-voudig international zijn", zo stelt de scribent. De grootverdiener zou moeten hopen op speeltijd als invaller en daarmee pas in de elfde officiële wedstrijd alsnog zijn debuut sinds zijn terugkeer kunnen maken.

De 31-jarige Heitinga maakte vorige maand wel al speelminuten bij Jong Ajax, toen hij een volledige wedstrijd meedeed tegen FC Eindhoven. Vervolgens kwam hij echter niet meer in actie. Heitinga had last van zijn knie, maar is inmiddels fit en dus inzetbaar voor Frank de Boer. Het is een afspraak dat Diederik Boer nummer één Jasper Cillessen vervangt. Laatstgenoemde, Kenny Tete en Jairo Riedewald zitten niet bij de selectie van De Boer, die Davy Klaassen waarschijnlijk rust geeft.

Bezig met laden …