voetbalzone

Nieuwe kritiek op Van Gaal: 'Het is juist een heel stuk slechter geworden'

Matthijs van Laar01 jan 2016, 19:00
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 19:00
Advertentie
voetbalzone

Na het duel met Chelsea van maandagavond lijkt de publieke opinie in Engeland over Louis van Gaal enigszins omgeslagen, maar Charlie Nicolas laat zich niks wijsmaken. De oud-speler van clubs als Arsenal en Celtic vindt het spel van Manchester United al tijden abominabel en draait daar niet omheen. Wel ziet hij enige progressie.

Nicolas snapt niet waar verdediger Phil Jones het vandaan haalt dat het spel van United onder Van Gaal beter is dan onder David Moyes, die in maart 2014 werd ontslagen. “Daar ben ik het absoluut niet mee eens”, zegt hij in gesprek met Sky Sports. “Het is juist een heel stuk slechter. Manchester United glijdt op deze manier steeds verder weg. Ze zijn gewoon totaal niet gevaarlijk in de voorste regionen.”

Van Gaal verdient volgens Nicolas alle kritiek die hem ten deel is gevallen. “Het is gewoon smakeloos en saai. Hij moet zijn spelers meer vrijheid gunnen, maar iedereen blijft rigide vasthouden aan zijn systeem. Tegen Chelsea was het wel iets losser. Sommige spelers toonde zelfs eigen initiatief. Niemand kan zeggen dat ze niet voor hun manager spelen, maar ze zitten gewoon in een keurslijf en dat is nieuw voor ze.”

Bezig met laden …