voetbalzone

‘Nieuwe Mourinho’ wordt al na één seizoen weggestuurd bij laagvlieger

Gijs Freriks01 jun 2015, 21:42
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2015, 21:42
Advertentie

Andrea Stramaccioni vertrekt bij Udinese. I Zebrette hebben besloten om de eenzijdige optie in het contract van de 39-jarige hoofdtrainer niet te lichten. Stramaccioni stond sinds afgelopen zomer voor de groep van Udinese, maar kwam met de club niet verder dan de zestiende plaats in de Serie A en dat was de slechtste prestatie sinds het seizoen 1995/96.

voetbalzone

De carrière van Stramaccioni begint zo langzamerhand aardig in het slop te geraken. Hij werd in mei 2013 al ontslagen bij Internazionale en werd toen vervangen door Walter Mazzarri. De oud-verdediger werd na het ontslag van Claudio Ranieri in maart 2012 naar voren geschoven en werd gezien als de kroonprins van het Italiaanse trainersgilde.

Directeur Ernesto Paolillo en voorzitter Massimo Moratti vergeleken Stramaccioni met José Mourinho en middenvelder Wesley Sneijder was ook tevreden over de samenwerking met Il nuovo Mourinho: “Andrea is de ideale man. Hij is de beste trainer die we na het vertrek van Mourinho hebben gehad”, sprak Sneijder in juli 2012 in de Italiaanse pers.

Bezig met laden …