voetbalzone

'Nieuwe Neymar' kan ook naar Spanje: 'Hij wil niet bijtekenen'

Bart Kruyt28 sep 2013, 15:00
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 15:00
Advertentie

Santos verkocht Neymar voor 57 miljoen euro aan Barcelona, maar heeft de opvolger voor de dribbelaar al in huis. 'De nieuwe Neymar' luistert naar de naam Neilton, die mogelijk ook naar Spanje vertrekt. Sevilla heeft belangstelling voor de behendige aanvaller, voor wie Santos een stuk minder geld zal krijgen dan voor Neymar. Misschien vertrekt het toptalent zelfs wel voor helemaal niets.

De negentienjarige Neilton heeft een contract dat in de zomer van 2014 afloopt. Santos wil deze verbintenis graag verlengen, maar de onderhandelingen hebben nog niets opgeleverd. "Hij heeft ons voorstel niet geaccepteerd en zijn zaakwaarnemer heeft gezegd dat Neilton niet wil bijtekenen", treurt Odilio Rodrigues, voorzitter van Santos. "We hebben in ieder geval geen aanbiedingen van andere clubs ontvangen en ik heb nog nooit wat gehoord van Sevilla."

De slechts 1.66 meter grote Neilton wordt om meerdere redenen met Neymar vergeleken: de Brazilianen zijn allebei aanvallers die werden opgeleid bij Santos, erg behendig zijn met de bal en ook graag willen opvallen door bijzondere kapsels. Neilton speelde tot dusver pas twaalf competitieduels voor Santos, waarin hij vier keer wist te scoren. Als hij zijn contract echt niet wil verlengen, dan zal Santos hem in januari proberen te verkopen. Sevilla houdt de situatie dus in de gaten.

Bezig met laden …