voetbalzone

Nieuwe spits brengt Olympique Lyon de zege tegen oude club

Erik van Dam15 aug 2015, 21:52
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2015, 21:52
Advertentie

Na de 0-0 van vorige week tegen Lorient is Olympique Lyon er in wedstrijd nummer twee van het Ligue 1-seizoen wél in geslaagd een zege te boeken in. Les Gones, die vorig seizoen als tweede eindigden achter kampioen Paris Saint-Germain, pakten zaterdag met een miniem verschil de drie punten bij Guingamp. Matchwinner werd zomeraanwinst Claudio Beauvue, die het tij als invaller keerde tegen zijn oude club. Een andere nieuweling, Mathieu Valbuena, begon in de basis en maakte zijn debuut.

voetbalzone

De veelzijdige Beauvue loste een half uur voor tijd Alexandre Lacazette af, de topscorer van vorig seizoen. Met hem in de punt lukte het Lyon niet om Guingamp klein te krijgen, al waren er wel kansen voor geweest. Andersom was ook Guingamp gevaarlijk geweest. Zo Nill De Pauw bijna raak uit een pass van Nicolas Benezet: de paal stond succes voor de Belgische aanvaller in de weg. Lyon stichtte zelf gevaar via Nabil Fekir (vrije trap naast), maar maakte niet echt aanspraak op een doelpunt.

Fekir was ook na rust de eerste met een mogelijkheid tot scoren, maar Mamadou Samassa weerhield hem daarvan. De doelman uit Mali redde ook bij een schot van Jérémy Morel en hield zo goed stand. Naarmate de tijd verstreek begon het erop te lijken dat Guingamp zich naar een punt ging spelen, maar Beauvue deed zijn oude club pijn. De man die na zeventien Ligue 1-doelpunten wegging bij de club, draaide Guingamp nu als invaller de nek om. Een lange bal van Jordan Ferri kwam via Benjamin Angoura bij Beauvue en die kopte binnen, waarna hij zijn excuses maakte naar zijn oude publiek.

Bezig met laden …