Nieuwe topscorer Cavani staat op bij afwezigheid van Ibrahimovic

Thijs Post01 nov 2013, 21:21
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2013, 21:21

Paris Saint-Germain is meer dan Zlatan Ibrahimovic. De Parijzenaars moesten de Zweedse topschutter vrijdag met een blessure missen tegen Lorient, maar spannend werd het nooit. Mede dankzij twee doelpunten van Edinson Cavani, die er nu negen heeft gemaakt in de Ligue 1 en op die manier Radamel Falcao passeerde op de ranglijst der topschutters, werd het 4-0.

/

Op 18 augustus speelde Cavani voor het laatst centraal in de aanval van Paris Saint-Germain (in een 4-4-2-systeem samen met Ibrahimovic), in de wedstrijden daarna werd de Uruguayaan steevast als rechteraanvaller gebruikt in een systeem met drie spitsen. Dat Cavani uiteraard ook kan scoren als centrumspits bewees hij tegen Lorient even voor rust: op aangeven van Lucas Moura was het raak. Dat was de 3-0.

Binnen drie minuten stond het namelijk al 1-0 door Lucas: de rappe Braziliaan volleerde binnen na een voorzet van linksachter Lucas Digne. Even later tekende Jérémy Ménez, na een fantastische assist van Marco Verratti, voor de 2-0. Negen minuten voor tijd maakte Cavani met een intikker zijn tweede in de stromende regen. Even daarvoor had de spits een strafschop moeten hebben, maar dat zal hem achteraf een zorg zijn geweest. Mede dankzij zijn twee doelpunten won PSG en bovendien is hij voorlopig de topschutter van de Franse competitie.