voetbalzone

Nieuwe trainer van Napoli lijkt daags na afscheid van Gattuso al bekend

Dominic Mostert24 mei 2021, 14:32
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2021, 14:32
Advertentie

Sérgio Conceiçao wordt de nieuwe trainer van Napoli, zo schrijft de Corriere dello Sport maandag. De trainer komt over van FC Porto en wordt naar verwachting binnen enkele dagen gepresenteerd. Conceiçao is de beoogde opvolger van Gennaro Gattuso, wiens aflopende contract niet wordt verlengd in Napels. Zondagavond bevestigde voorzitter Aurelio De Laurentiis van Napoli dat er voor Gattuso geen toekomst is bij de club.

Conceiçao was in het verleden trainer van Olhanense, Académica de Coimbra, SC Braga, Vitória Guimarães en Nantes. Hij werd voorafgaand aan het seizoen 2017/18 aangesteld bij Porto. Sindsdien werd hij tweemaal landskampioen met de club (in de seizoenen 2017/18 en 2019/20). In diezelfde jaren won hij ook de Supercup, terwijl Porto in het seizoen 2019/20 ook de nationale beker binnenhaalde. Conceiçao werd tweemaal uitgeroepen tot beste trainer van de Liga NOS. In het afgelopen seizoen werd Porto tweede in de competitie en reikte de club tot de kwartfinale van de Champions League, mede doordat Juventus werd uitgeschakeld.

Conceiçao was als speler al actief in Italië. De voormalig buitenspeler kwam in zijn carrière uit voor onder meer voor Lazio, Parma en Internazionale, maar staat nu op het punt om voor het eerst in zijn trainerscarrière aan de slag te gaan in het land. Zondagavond nam De Laurentiis alvast afscheid van Gattuso. Napoli liep eerder op de avond door het 1-1 gelijkspel tegen Hellas Verona kwalificatie voor de Champions League mis, maar de verwachting was dat Gattuso hoe dan ook zou vertrekken. De trainer leefde op gespannen voet met De Laurentiis.

De afgelopen maanden schreven Italiaanse media al over het naderende afscheid van Gattuso. Volgens de berichtgeving spraken De Laurentiis en Gattuso elkaar de afgelopen maanden niet. Gattuso sprak in januari openlijk zijn onvrede uit over berichtgeving dat De Laurentiis met nieuwe kandidaat-trainers had gesproken. De voorzitter zou op het punt hebben gestaan om de oud-middenvelder te ontslaan en sprak naar verluidt met Rafael Benítez en Maurizio Sarri, al kwam het niet tot een trainerswissel. Ook toen de sportieve prestaties vanaf maart aanzienlijk verbeterden en Napoli afkoerste op Champions League-voetbal, bleef de relatie tussen trainer en preses bekoeld.

Bezig met laden …