Nieuwe zege Rangers na landstitel, Celtic simpel langs Motherwell

Erik van Dam01 mei 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2010, 17:55

Nu de landstitel in Schotland is vergeven aan Glasgow Rangers, is de spanning er behoorlijk vanaf. Celtic, dat de tweede plek niet meer mis kan lopen, is voor volgend seizoen ook al zeker van een plaats in de derde voorronde van de Champions League. Beide Schotse grootmachten speelden zich zaterdag naar drie extra punten: Rangers deed dat door op bezoek bij Dundee United met 2-1 te winnen en Celtic won thuis van Motherwell (4-0).

Dundee United – Rangers 1-2
In de eerste wedstrijd sinds het behalen van de landstitel verscheen Rangers met een flink gewijzigd elftal aan de aftrap. Vaste waarden als Steven Whittaker, Lee McCulloch en Kyle Lafferty werd nu rust gegund en namen als Kirk Broadfoot en John Fleck mochten nu eens vanaf de eerste minuut beginnen. Ook voor Kris Boyd, die vorige week ontbrak met een blessure, lag er weer een basisplaats in het verschiet.

De spits opende al na twee minuten de score tegen Dundee en vierde daarmee zijn honderdste treffer in de Schotse competitie. Enkele minuten voor rust verdubbelde Nacho Novo de voordelige stand voor The Gers en maakte hij de 0-2. Dundee kwam in de slotfase nog terug tot 1-2 via Damian Casalinuovo maar verloor alsnog. Het ligt ondanks de nederlaag op koers voor een startbewijs in de Europa League van volgend seizoen.

Celtic – Motherwell 4-0
Celtic speelt in de laatste weken van het seizoen voor weinig anders meer dan voor de eer. Het boekte zaterdag de vierde zege op een rij door Motherwell in eigen huis met 2-0 te kloppen. Aiden McGeady opende de score vroeg in de tweede helft op fraaie wijze en Darren O’Dea maakte twaalf minuten voor het laatste signaal een einde aan de illusies van Motherwell. Daarna liep Celtic uit naar een ruime overwinning. Kort voor het einde bekroonde de jonge middenvelder James Forrest zijn debuut in het tenue van The Bhoys met de derde van de middag en Robbie Keane verzorgde de 4-0 eindstand met zijn vijftiende treffer van het seizoen.