voetbalzone

Nieuwkomer Eupen behoudt trainer Ost op hoogste niveau

Erik van Dam14 jun 2010, 20:34
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 20:34
Advertentie

Nieuwkomer Eupen behoudt trainer Ost op hoogste niveauHet bestuur van de Belgische promovendus Eupen heeft het contract met haar Brusselse trainer Danny Ost (50) met één jaar verlengd. Dat brengt de club maandag zelf naar buiten via haar digitale thuis. Ook assistent-coach Egide Forthomme, die afgelopen seizoen al onderdeel was van de succesvolle technische staf, is in het nieuwe jaar nog aan de slag bij Eupen.

Ost kwam in november 2008 bij Eupen terecht, toen de club op de laatste plaats stond in de Belgische Tweede Klasse. Hij zorgde voor het behoud op dat niveau en zorgde er een jaar later voor dat Eupen clubgeschiedenis schreef. Eupen, dat in het Duitstalige deel van België ligt, speelde nog nooit eerder in de hoogste afdeling, maar mag het nu gaan proberen tegen clubs als Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik.

De seizoensopening is direct een zware kluif; Eupen gaat in de eerste speelronde op bezoek bij landskampioen Anderlecht. Nu ook de trainer aanblijft, heeft Eupen bijna alles geregeld voor het nieuwe seizoen. De club krijgt van de Belgische bond (KBVB) twintig weken de tijd om haar infrastructuur in orde te brengen en zo de licentie voor de Jupiler Pro League te bemachtigen.

Bezig met laden …