voetbalzone

Bart Nieuwkoop moet weken toekijken door schorsing na rood tegen Fortuna

Jeroen van Poppel14 aug 2023, 16:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:29
Advertentie

Bart Nieuwkoop heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. De rechtsback van Feyenoord werd zondag bij de seizoensouverture van zijn club in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard (0-0) met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink.

Feyenoord en Nieuwkoop gaan akkoord met de schorsing, waardoor de van Union Sint-Gillis teruggehaalde vleugelverdediger in principe twee wedstrijden moet toekijken. Nieuwkoop mist daardoor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komende zondag en het thuisduel met Almere City FC een week later.

Nieuwkoop werd tegen Fortuna Sittard na 23 minuten van het veld gestuurd met een rode kaart. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf in eerste instantie geel, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen, waarna hij zijn beslissing terugdraaide. Nieuwkoop gleed weg met zijn linkerbeen en trapte ongelukkig op de achillespees bij Iñigo Córdoba.

Arne Slot reageerde na afloop begripvol op de rode kaart. Toen de trainer zag hoe Nieuwkoop de overtreding maakte en hoe Córdoba reageerde, zag hij de bui al hangen. "Ik zag de overtreding niet, maar ik zag wel de reactie van de speler, die een beetje naar de achterkant grijpt van z'n been. Dus dan zal de tackle ongetwijfeld van achteren gekomen zijn. Toen dacht ik wel: ooh, chips. En dat bleek terecht te zijn", aldus de coach.

Bezig met laden …