voetbalzone

Nigeria dient klacht in over meespelen van mannen in vrouwenfinale

Peter Nusselder26 nov 2010, 10:59
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2010, 10:59
Advertentie

Het dameselftal van Equatoriaal-Guinea heeft zich bezondigd aan een bijzondere vorm van vals spelen. Dat wordt althans beweerd door de voetbalbond van Nigeria: Equatoriaal-Guinea zou namelijk twee mannen hebben opgesteld in de finale van het Afrikaans kampioenschap vrouwenvoetbal.

Nigeria heeft inmiddels al geklaagd bij de Afrikaanse voetbalbond CAF. “Ons protest is ingediend”, laten de Nigerianen weten via woordvoerder Robinson Okosun. “We wachting nu op antwoord.” Genoveva Anonma en Salimata Simpore speelden mee in de finale van het kampioenschap, die overigens wel met 4-2 werd gewonnen door Nigeria.

Equatoriaal-Guinea ontkent de beschuldigingen overigens. De voetbalbond van het West-Afrikaanse land meent dat de protesten voortkomen uit een ‘minderwaardigheidscomplex’ bij de concurrentie. Ook Kameroen en Ghana hadden eerder echter al vraagtekens gezet bij twee speelsters van Equatoriaal-Guinea. Aanvoerster Anonma en aanvalster Simpore waren belangrijke schakels in de ploeg die de finale haalde.

Bezig met laden …