voetbalzone

Nigeriaan 'Femi' naar FC Groningen

15 mei 2008, 16:21
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2008, 16:21
Advertentie
De overgang van Oluwafemi Ajilore, voetbalnaam ‘Femi’, naar FC Groningen is donderdag officieel bekend gemaakt door de club. De 23-jarige Nigeriaan komt over van het Deense FC Midtjylland en tekent een contract voor vijf seizoenen bij De Trots van het Noorden.

De verdedigende middenvelder had in Denemarken nog een doorlopende verbintenis waardoor FC Groningen een afkoopsom van 3,3 miljoen euro moet betalen. Dat is het hoogste bedrag wat de club ooit uitgaf voor een speler. Ajilore speelde 98 officiële wedstrijden voor FC Midtjylland, waarin hij zes keer scoorde.

‘Femi’ is afkomstig uit de Nigeriaanse voetbalacademie van FC Ebedei, de club waar FC Midtjylland een samenwerkingsverband mee heeft. De Nigeriaan is aan zijn vierde seizoen bezig in Denemarken. Volgens manager technische zaken Henk Veldmate was Femi al lang in beeld bij FC Groningen.

“Wij volgden hem al een hele poos,” zegt hij op de site van FC Groningen. “Toen wij in januari werden geconfronteerd met het vertrek van een aantal spelers, was ook Femi een kandidaat om de selectie aan te vullen, maar het was in die periode onmogelijk één en ander af te ronden. Hoewel hij van Afrikaanse komaf is, is Femi inmiddels gewend in het Europese voetbal te spelen.”

Groningen troefde in de strijd om Femi meerdere Europese clubs af, waaronder twee Duitse topclubs. “Femi is op het middenveld ‘de baas’ zoals ze dat zo mooi noemen. Hij heeft een goed gevoel voor positie, weet het spel te verdelen en is rustig aan de bal. Diverse mensen binnen onze technische staf hebben hem bekeken en wij hebben er veel vertrouwen dat Femi van toegevoegde waarde is voor onze selectie,” aldus Veldmate.
Bezig met laden …