voetbalzone

Nigeriaanse bondscoach woedend: 'Wij zijn geen gokkers, maar voetballers'

Bart Kruyt29 mei 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 07:00
Advertentie

De National Crime Agency (de NCA, het Britse equivalent van de FBI) volgde de oefenwedstrijd tussen Schotland en Nigeria met extra aandacht, omdat het verdachte bewegingen had gesignaleerd op de Aziatische gokmarkt. De spelers werden dus scherp in de gaten gehouden, maar toch vroeg keeper Austin Ejide met een bizarre actie de aandacht. De doelman van de Nigerianen leek een voorzet gemakkelijk te kunnen pakken, maar sloeg het leder op onbegrijpelijke wijze in het doel.

De treffer werd wegens een vermeende overtreding op de keeper afgekeurd, maar dat er op sociale media druk werd gespeculeerd over matchfixing was logisch. De Nigeriaanse bondscoach Stephen Keshi reageerde na afloop van het 2-2 gelijkspel woedend op de beschuldigingen: "We hebben er wel over gesproken, omdat het iets vreemds is, maar we hebben geen idee waar dit vandaan komt", benadrukte de keuzeheer. "Wij zijn geen gokkers, wij zijn professionele voetballers."

"We hebben geen idee wat er allemaal gebeurd is en hebben niets te maken met matchfixing, als daar in deze wedstrijd al sprake van was", vervolgde Keshi. "Dit is de eerste keer dat ik dit hoor, als trainer of als speler. Maar mijn spelers hebben zich niet laten afleiden." Nigeria leek de oefenwedstrijd op Craven Cottage te gaan verliezen, maar laat in de wedstrijd maakte Heerenveen-aanvaller Uche Nwofor er nog 2-2 van.

Bezig met laden …