voetbalzone

'Nijhuis fluit zijn eigen wedstrijden met zijn eigen regels tegenwoordig'

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2015, 07:34
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 07:34
Advertentie

Bas Nijhuis floot zondag niet de beste wedstrijd uit zijn scheidsrechtersloopbaan. In de eerste helft van de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo ontging de scheidsrechter een elleboogstoot van Simon Gustafson in het lichaam van Mark-Jan Fledderus en ook een hand van Michiel Kramer in het gezicht van Ramon Zomer ging aan de leidsman in De Kuip voorbij.

Nijhuis is niet de favoriet van Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf fluit hij 'helemaal zijn eigen wedstrijden met zijn eigen regels fluit tegenwoordig'. "Dat hij door het missen van cruciale momenten uitslagen van wedstrijden beïnvloedt, blijkt voor scheidsrechtersbaas Dick van Egmond geen punt, getuige de aanstellingen die uit diens koker blijven rollen."

"Na geblunder bij De Graafschap-PSV kreeg hij Feyenoord-Ajax. Ook toen ging hij in de fout. Nijhuis laat zo lekker doorspelen, is vaak het argument. Een kulreden, natuurlijk. Het toelaten is een excuus voor nonchalant en slordig fluiten." Nijhuis erkende na afloop dat Gustafson een rode kaart had moeten krijgen.

Bezig met laden …