voetbalzone

Nijhuis schuldbewust: 'Je gaat toch met een rotgevoel naar huis'

Bart Kruyt21 apr 2013, 20:16
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2013, 20:16
Advertentie

Feyenoord rekende zondag in eigen stadion betrekkelijk eenvoudig af met Vitesse, maar werd wel op weg geholpen door Bas Nijhuis. De scheidsrechter gaf de thuisploeg vijf minuten voor rust vanwege een vermeende handsbal van Tomas Kalas een strafschop, die uiteindelijk werd benut door Graziano Pellè. De verdediger had de bal echter niet met de hand, maar met zijn hoofd geraakt.

De 36-jarige Nijhuis trok na afloop tegenover Eredivisie Live het boetekleed aan. “Je gaat hier toch met een rotgevoel weg omdat je die pingel hebt gegeven, zeker als je daarna hoort dat het onterecht is”, vertelt de leidsman, die ontkent dat hij werd beïnvloed door de indrukwekkende sfeer in De Kuip: “Nee, ik zei na dat moment ook dat ik honderd procent zeker was. Dat had niets met het stadion te maken, ik heb in grotere stadions gefloten.”

Feyenoord liep door een treffer van Lex Immers uiteindelijk uit naar een 2-0 overwinning en deed zo goede zaken in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League. Feyenoord staat nu derde en heeft net als PSV 63 punten. Het gat tot lijstaanvoerder Ajax bedraagt vier punten, dus de kans dat de club de eerste landstitel sinds 1999 binnenhaalt, is niet groot. Vitesse staat met 61 punten nu op de vierde plaats in de Eredivisie.

Bezig met laden …