voetbalzone

Nijland vindt uitweg in Australië en is definitief van PSV verlost

Matthijs van Laar27 jan 2013, 16:42
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2013, 16:42
Advertentie

Stefan Nijland en PSV zijn definitief van elkaar verlost. De 24-jarige aanvaller werd in de zomer van 2008 als veelbelovend talent overgeheveld van FC Groningen, maar wist in Eindhoven nooit te imponeren. Ook verhuurperiodes bij Willem II en NEC boden voor hem geen soelaas. Tegenover het Eindhovens Dagblad heeft de zaakwaarnemer van de speler bevestigd dat hij een halfjaar uit zal komen voor het Australische Brisbane Roar.

/

De precieze details van de overeenkomst moeten nog wereldkundig worden gemaakt, maar zeker is dat de aanvaller na zijn avontuur aan de andere kant van de wereld in ieder geval niet meer terugkeert in het Philips Stadion. In de 27 wedstrijden die hij voor PSV speelde, vond Nijland slechts twee keer het net. Verder dan 747 minuten in de hoofdmacht van de Brabanders kwam hij niet. Zijn contract loopt komende zomer af.

Mogelijk dat goede prestaties bij de huidige nummer zeven van de Australisch/Nieuw-Zeelandse A-League hem een definitieve uitweg bieden. De kans bestaat dat de club uit deelstaat Queensland Nijland komende zomer definitief vastlegt. Het seizoen in de A-League loopt eind maart af.

Bezig met laden …