voetbalzone

1908.nl weet het zeker: ‘Feyenoord gaat Mohammed Hamdi strikken’

Wessel Antes23 okt 2023, 17:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

Sportbestuurder Mohammed Hamdi gaat aan de slag bij Feyenoord, zo weet 1908.nl maandag te melden. De veertigjarige Marokkaan gaat in Rotterdam-Zuid een adviserende rol bekleden voor de directie van de regerend landskampioen. Met de komst van Hamdi vult Feyenoord direct ook de rol van international business director in.

Ook het Algemeen Dagblad heeft, in tegenstelling tot Feyenoord zelf, inmiddels melding gemaakt van de aanstaande aanwinst in de directie. “Bij Feyenoord zal Hamdi de internationale positionering van de club verder vorm gaan geven”, schrijft journalist en Feyenoord-watcher Mikos Gouka.

Volgens Gouka heeft Feyenoord een duidelijk plan met Hamdi. “Die internationale markt, waarbij internationale bedrijven de weg naar de Kuip moeten weten te vinden, ziet Feyenoord als een belangrijk speerpunt. Met Hamdi haalt de club in elk geval iemand binnen met een fors internationaal netwerk.”

Hamdi is een bekende naam in de voetballerij. De sportbestuurder rondde in het verleden de opleiding management betaald voetbal af bij de KNVB. Tot 2013 werkte hij op de commerciële afdeling van ADO Den Haag, waar hij later zou terugkeren als statutair directeur en CEO.

Tussendoor was Hamdi directeur voetbal bij Lagardère Sports, waar hij verantwoordelijk was voor de commerciële rechten van het EK 2016 in Nederland en de commerciële belangen van FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen.

Hamdi was ook even in dienst bij Infront Sports & Media, maar koos in 2017 voor een lucratief avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij Al Jazira in Abu Dhabi maakte Hamdi deel uit van het managementteam.

In 2019 keerde Hamdi terug bij ADO, na het vertrek van directeur Mattijs Manders. Onder zijn leiding zakte de club uit Den Haag echter alleen maar dieper in het moeras. Financieel ging het alsmaar slechter, terwijl ADO op sportief vlak afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie. Direct na de degradatie van de Haagse club trad Hamdi af.

Bezig met laden …