Noa Lang en Bjorn Meijer helpen Club Brugge aan eerste zege sinds oktober

Jonathan van Haaster29 jan 2023, 19:32
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2023, 19:32

Noa Lang en Bjorn Meijer hebben zich zondag positief onderscheiden. De Nederlanders van Club Brugge wisten met hun ploeg met 1-2 te winnen bij Zulte Waregem. Ruud Vormer, die deze winter overkwam van Brugge, mocht vanwege contractuele afspraken niet meedoen tegen zijn voormalig werkgever. Lang opende in de beginfase de score, waarna Meijer de gelijkmaker van Alioune Ndour hielp ongedaan te maken met een assist op de winnende treffer van Hans Vanaken. Het was voor Brugge de eerste zege in de Jupiler Pro League sinds eind oktober vorig jaar. Door de overwinning klimt de ploeg naar de vierde plaats, terwijl Zulte zestiende staat.

De thuisploeg was in de beginfase dreigender, maar moest toezien hoe Lang er na zeven minuten 0-1 van maakte. Een poging van Vanaken werd aangeraakt, waarna de voormalig Ajacied in de rebound alsnog raak wist te prikken: 0-1. Na het geblesseerd uitvallen van Ferran Jutglà zag de ploeg van trainer Scott Parker dat Zulte op 1-1 kwam. Clinton Mata zag er niet goed uit bij een voorzet en gaf de bal onbedoeld op een presenteerblaadje aan Ndour, die Mignolet verschalkte: 1-1. Zulte bleef in de eerste helft de betere partij, terwijl Brugge niet scherp voor de dag kwam. Ndour stuitte in de slotfase van het eerste bedrijf tweemaal op Simon Mignolet, waarna het in blessuretijd alsnog 1-2 werd. Meijer bracht de bal bij de tweede paal bij Vanaken, die niet nadacht en de derde treffer van de avond liet aantekenen.

Aan het begin van de tweede helft kwam Brugge wederom goed weg. Jelle Vossen, ex-Brugge, zag zijn schot tegen de paal belanden. Christian Brüls was de volgende die Mignolet probeerde te verschalken, maar de ervaren goalie had een antwoord in huis op de vrije trap. In de slotfase moest Zulte door met tien man. Borja López hield het shirt van de doorgebroken Lang vast, waardoor eerstgenoemde moest gaan douchen. De kansen werden naarmate de tweede helft vorderde schaarser voor de thuisploeg en ondanks enkele hachelijke momenten hield Brugge stand. Daarmee werd de eerste overwinning voor trainer Parker een feit.