voetbalzone

Noa Lang hervat groepstraining bij PSV en omcirkelt datum van rentree

Lars Capiau20 nov 2023, 10:55
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:59
Advertentie

Noa Lang traint weer mee met de groep bij PSV, zo meldt Marco Timmer van Voetbal International. De smaakmaker worstelt al een tijdje met een slepende hamstringblessure, maar lijkt nu klaargestoomd te worden voor een cruciale voetbalweek, waar FC Twente de eerste uitdager vormt.

Op de open training wordt tevens duidelijk dat André Ramalho wel meetraint, maar dat apart van de groep doet. De blessure van de Braziliaan, die zich in het duel met PEC Zwolle (4-0 winst) noodgedwongen moest laten vervangen, lijkt daarmee mee te vallen.

Lang liep zijn kwetsuur op 8 oktober op, in het gewonnen uitduel met Sparta Rotterdam (0-4). Sindsdien moest de vleugelaanvaller al zes wedstrijden van de Eindhovenaren aan zich voorbij laten gaan.

De linksbuiten lijkt zo net op tijd fit voor een cruciale seizoensfase. Waar in de Eredivisie achtereenvolgend lastige uitwedstrijden tegen Twente en Feyenoord wachten, komt ook de groepsfase van de Champions League tot zijn ontknoping.

Eerst moeten de Eindhovenaren op bezoek bij Sevilla. De Spanjaarden staan op de laatste plek in de groepsfase van het miljardenbal (twee punten), terwijl PSV met RC Lens de gedeelde tweede plek inneemt (vijf punten).

Na de cruciale ontmoeting met Sevilla volgt een mogelijk allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Arsenal. De zondag erna reist de ploeg van Peter Bosz af naar Alkmaar voor een pittige uitwedstrijd tegen AZ, waar twee dagen later het treffen met FC Twente in de TOTO KNVB Beker wacht.

Voor Bosz betekent Lang zijn terugkeer dus zeer goed nieuws. Met Johan Bakayoko, Hirving Lozano en dus Lang heeft de oefenmeester weer keuze te over op de flanken.

Bezig met laden …