voetbalzone

Noa Lang met capuchon over hoofd gespot bij medische keuring van PSV

Wessel Antes07 jul 2023, 09:38
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 09:38
Advertentie

PSV en Club Brugge hebben een akkoord bereikt over Noa Lang, zo meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. Volgens journalist Rik Elfrink wordt de 24-jarige aanvaller vrijdag medisch gekeurd in Eindhoven. Op een bijgevoegde foto is de zevenvoudig international van het Nederlands elftal te zien met zijn capuchon op, aan de zijde van zaakwaarnemer Ali Dursun. Met Lang heeft trainer Peter Bosz eindelijk zijn gewenste buitenspeler binnen. Volgens journalist Mike Verweij van De Telegraaf tekent hij tot medio 2028.

Woensdag repte Elfrink al dat PSV ver wil gaan om Lang binnen te hengelen. “Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun probeert alles in het werk te zetten om de vraagprijs van Club Brugge voor PSV behapbaar te maken”, schreef de journalist. “Hij staat in nauw overleg met PSV om een transfer voor elkaar te krijgen, iets waar Lang ook duidelijk voor open staat.” Elfrink sloot daarbij wel uit dat de Eindhovenaren aan de vraagprijs van Club, zo’n vijftien miljoen euro, zouden voldoen. Wat PSV wel naar België overmaakt is momenteel nog onbekend.

Elfrink verwacht dat de transfersom voor Lang op 11 à 12 miljoen euro is uitgekomen. Donderdagavond hebben beide clubs een klap op de deal gegeven, waardoor de aanvaller zich nu in Eindhoven begeeft voor zijn medische keuring. Indien lichamelijk alles op orde is sluit Lang op korte termijn aan bij de selectie van Bosz. De Capellenaar, die zijn opleiding genoot bij Ajax, kijkt er naar uit om samen te werken met de offensief ingestelde oefenmeester.

Club nam Lang in juli 2021 voor zes miljoen euro over van Ajax, nadat hij eerst een periode werd gehuurd. In 125 wedstrijden voor de Belgische grootmacht was hij goed voor 38 doelpunten en 34 assists. Met Club won de vleugelspeler tweemaal de landstitel en tweemaal de Belgische Supercup. Hoewel Lang is opgegroeid als supporter van Ajax en ook zijn doorbraak als profvoetballer in Amsterdam plaatsvond, gaat hij Brugge inruilen voor PSV. In de Eredivisie speelde de aanvaller verder op huurbasis voor FC Twente. Met Lang hopen de Eindhovenaren zich volgende maand te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Bezig met laden …