voetbalzone

‘Noa Lang op te halen voor minder dan de helft van marktwaarde’

Jordi Tomasowa15 jun 2023, 10:28
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 10:28
Advertentie

In de komende weken moet het perspectief van de nodige PSV’ers duidelijk worden en welke spelers de selectie van trainer Peter Bosz gaan versterken. De Eindhovenaren willen naast Ricardo Pepi nog een nieuwe aanvaller verwelkomen. PSV werd eerder al gelinkt aan Noa Lang en Arnaut Danjuma, echter lijken deze transfers volgens het Eindhovens Dagblad gecompliceerd.

PSV is nadrukkelijk in de markt voor Pepi. Doordat de verhuurperiodes van Fábio Silva en Thorgan Hazard zijn afgelopen, willen de Eindhovenaren de selectie met nog een extra aanvaller versterken. Danjuma en Lang werden in een eerder stadium al aan PSV gelinkt en Rik Elfrink laat de namen van het duo nu opnieuw vallen. Vooral Danjuma lijkt onhaalbaar. PSV wil liever geen spelers huren en proberen transferwaarde op te bouwen, om spelers in de toekomst met winst te kunnen verkopen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van de aanvaller van Villarreal momenteel in op 27 miljoen euro.

Volgens Elfrink moet Lang momenteel naar verluidt twaalf miljoen euro kosten, maar is het de vraag of PSV dit kan én wil betalen. In een interview met de NOS gaf de vleugelaanvaller woensdagavond aan deze zomer bij Club Brugge te willen vertrekken. “Het is voor mij wel de hoogste tijd om weg te gaan in België, eerlijk is eerlijk. Ook alles eromheen. Het is echt tijd om weg te gaan.” Lang zei alle opties oprecht open te houden. “Misschien komt er wel iets verrassends aan, jullie gaan het zien. Ja, ik sta ook open voor een terugkeer naar Nederland, dat is zeker een mogelijkheid. Of het dan een topclub moet zijn in Nederland? Ja, dat wel.”

Elfrink verwacht dat er sowieso mutaties in de defensie van PSV plaats gaan vinden. Voor verdediger André Ramalho is er van buiten Europa belangstelling, al is het vooralsnog niet bekend of een van de betrokken clubs ook daadwerkelijk wil doorpakken. De clubwatcher noemt Van Hecke als mogelijke interessante optie om het vertrek van Jarrad Branthwaite en het mogelijk vertrek van Ramalho op te kunnen vangen. Het is echter niet duidelijk of PSV ook daadwerkelijk interesse in drievoudig international van Jong Oranje heeft. Bovendien zou zijn werkgever Brighton & Hove Albion ook langer met hem door willen.

Bezig met laden …