voetbalzone

Noa Lang wil nú al een ander rugnummer en stapt naar clubleiding PSV

Wessel Antes18 jul 2023, 15:16
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 15:16
Advertentie

Noa Lang gaat bij PSV met rugnummer 10 spelen, zo zegt de 24-jarige aanvaller in gesprek met ESPN. De zevenvoudig international van het Nederlands elftal hoopt zijn lievelingsnummer op korte termijn over te nemen van Xavi Simons, die binnenkort vertrekt uit het Philips Stadion. Lang had tijdens de contractonderhandelingen met PSV al aangegeven, net als bij Club Brugge, met 10 te willen gaan spelen. Door de terugkeer van Simons naar Paris Saint-Germain lijkt die wens alsnog in vervulling te gaan.

Tijdens het trainingskamp van PSV in Oostenrijk loopt Lang nog altijd met nummer 7 op zijn trainingsshirt, maar volgens de Capellenaar komt daar snel verandering in. “Dat wordt als het goed is snel aangepast”, lacht de aanvaller, die zelf een verzoek deed bij technisch directeur Earnest Stewart. “Tuurlijk, tuurlijk, zo ben ik toch? Wanneer dat komt? Dat weet ik niet, maar het komt wel. Misschien dat ik de aankomende wedstrijd nog met rugnummer 7 speel, want ze hadden de shirts al mee. Ik heb maat S en ben niet zo groot, dus we zien het wel. Maar het is wel de bedoeling dat ik nummer 10 krijg.” Lang zegt verder dat hij met de clubleiding iets gaat regelen voor PSV-fans die al een shirt hebben gekocht met zijn naam en rugnummer 7.

Lang baalt van het vertrek van Simons. “Het is jammer dat Xavi weggaat, maar dat spreekt voor zich denk ik. Hij is een speler waar ik heel graag mee zou samenspelen, maar het is zoals het is.” Simons lijkt snel bij PSG te tekenen, waarna hij direct wordt uitgeleend aan RB Leipzig. Lang nam samen met de aanvallende middenvelder deel aan het WK in Qatar. “Ik kan het goed met hem vinden en ik kende hem al langer. Hij is een hele lieve jongen en deze stap is hem gegund.”

Ook zonder Simons kan PSV hoge ogen gooien volgens Lang. “Ik wil alle drie de prijzen winnen dit jaar. Noa Lang is ready. Het wordt leuk, het wordt genieten.” De linksbuiten ziet de transfer van Club naar PSV absoluut niet als een stap terug. “Zeker niet. Dit team is individueel beter dan Club Brugge. Ik ben hier om prijzen te winnen. Ik wil laten zien dat ik ben gegroeid als speler en als mens. Ik wil het verschil maken, week in week uit, en het team kampioen maken.” Lang ligt bij PSV tot medio 2028 vast. De Eindhovenaren betaalden minstens 12,5 miljoen euro aan Club, een bedrag dat middels bonussen nog met drie miljoen euro kan oplopen.

Bezig met laden …