voetbalzone

Noa Lang zet deur voor terugkeer naar Ajax wagenwijd open

Wessel Antes13 jun 2023, 18:47
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 18:47
Advertentie

Noa Lang houdt komende zomer alle opties open wat betreft een nieuwe uitdaging. Dat zegt de 23-jarige aanvaller van Club Brugge te gast in Ziggo-programma Kick ’t Met. Lang maakt er al maanden geen geheim van te willen vertrekken uit België en sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. “Zelfs terug naar NL is een optie”, aldus Lang. Op sociale media verschenen de afgelopen weken oproepen van Ajax-supporters die de buitenspeler graag zien terugkeren.

Of de Amsterdammers daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de diensten van Lang is niet bekend. De naam van de Capellenaar werd ook gelinkt aan PSV. Zelf staat de rechtspoot overal voor open. “We gaan het zien man, we gaan het zien. Zelfs terug naar NL is een optie.” Presentator Armin Shah vraagt vervolgens specifiek naar een terugkeer in Amsterdam. “Broer, ik houd alles open. Eerst zei ik standvastig ‘nee’, maar ik ben laatst vader geworden, dus ik kijk er nu anders naar. Misschien één à twee jaar, het kan geen kwaad.” Lang ligt bij Club nog tot medio 2025 vast. Volgens Transfermarkt is hij momenteel vijftien miljoen euro waard.

De zesvoudig international heeft in België een ontdekking gedaan, zo concludeert hij zelf. “Ik heb ook gezien... Bro, wat ik heb gedaan bij Club Brugge in drie seizoenen... Als ik dat bij Ajax of PSV had gedaan was ik nu bij een Europese topclub, gelijk. Dus blijkbaar in België verkopen ze niet zo. Dus ik overweeg het gewoon man.” Lang werd in juli 2021 voor zes miljoen euro gekocht door Club. In 125 wedstrijden voor de Belgische grootmacht was hij goed voor 38 doelpunten en 34 assists. Met Club won de vleugelspeler tweemaal de landstitel en tweemaal de Belgische Supercup.

Buitenlandse interesse
Volgens het nieuwe Franse medium Team Football ligt Lang met name goed in de markt bij buitenlandse clubs. De aanvaller zou de overstap kunnen maken naar AC Milan, Stade Rennes, Lille OSC, Borussia Mönchengladbach en Besiktas. Afgelopen zomer werd Lang al hevig gelinkt aan een overstap naar Milaan, maar i Rossoneri besloten toen in zee te gaan met zijn teamgenoot Charles De Ketelaere, die bij een goed bod alweer mag vertrekken uit Italië. Volgens de Franse berichtgeving mikt Club op een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor Lang, die momenteel in Nederland is voor de Final Four van de Nations League.

Bezig met laden …