voetbalzone

Nog altijd onduidelijkheid over fysieke gesteldheid Ghana-ster Essien

Matthijs van Laar26 mei 2010, 15:18
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2010, 15:18
Advertentie

De Ghanese bondscoach Milovan Rajevac weet nog altijd niet of hij tijdens het komende WK een beroep kan doen op Michael Essien. De middenvelder van Chelsea staat al lange tijd buitenspel met een knieblessure, maar is wel op de weg terug. Of het voldoende zal zijn om topfit aan het toernooi in Zuid-Afrika te beginnen is echter nog de vraag.

/

Essien werkt momenteel hard aan zijn herstel, om de openingswedstrijd tegen Servië mee te maken. “Ik moet hard blijven werken om fit te worden”, gaf de middenvelder eerder al aan. “Het is aan het team van medici; als zij me fit verklaren, zal ik spelen in Zuid-Afrika.” Essien, 51-voudig international namens de Black Stars, kampt momenteel ook met hamstringklachten.

Rajevac heeft vanaf woensdag wel weer de beschikking over Sulley Muntari. De aanvaller van Internazionale trok afgelopen zaterdag met zijn club nog ten tonele voor de Champions League-finale tegen Bayern München, die met 2-0 werd gewonnen. Vervolgens kreeg hij enkele dagen vrij. Hij is geheel fit afgereisd naar Frankrijk, waar de Ghanezen zich voorbereiden op het WK.

Bezig met laden …