voetbalzone

‘Nog een paar jaar in het buitenland en dan afsluiten bij NAC Breda’

Erik van Dam24 mei 2013, 17:48
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 17:48
Advertentie
/

Ronnie Stam heeft de komende jaren van zijn profloopbaan al wel in het hoofd. De 28-jarige rechtsback heeft net zijn derde seizoen bij Wigan Athletic achter de rug en beschikt over een aflopend contract; of dat verlengd wordt, is nog onbekend. Stam denkt echter nog niet na over een terugkeer naar de Nederlandse velden: dat wil hij pas over enkele seizoenen doen, geeft hij aan.

De geboren Bredanaar debuteerde elf jaar geleden in het betaald voetbal bij NAC en bleef er zes seizoenen spelen. Daarna maakte hij de overstap naar FC Twente, waar hij twee jaar bleef en in zijn tweede seizoen de landstitel pakte. Sindsdien staat Stam onder contract in Engeland; hij wisselt basisplaatsen af met invalbeurten en bevindt zich nu in de laatste weken van zijn overeenkomst.

“Ik heb al contractaanbiedingen gekregen”, stelt Stam in gesprek met Omroep Brabant. “Het liefst wil ik nog een paar jaar in het buitenland blijven en daarna mijn carrière bij NAC afsluiten. Dat is tenminste wat ik in mijn hoofd heb en daar wijk ik het liefst niet vanaf”, aldus de back, die nooit uitkwam voor het Nederlands elftal.

Bezig met laden …