voetbalzone

‘Nog elke morgen word ik wakker en denk ik: ‘Verrek, Peter is weg’’

Peter Nusselder07 jan 2016, 08:32
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 08:32
Advertentie

Tot verrassing van velen werd deze week bekend dat Peter Bosz niet langer de trainer is van Vitesse; de 52-jarige oefenmeester heeft de overstap gemaakt naar Maccabi Tel Aviv. Ook voor aanvoerder Guram Kashia van de Arnhemmers kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

voetbalzone

De Georgische verdediger moet wennen aan het idee dat Bosz vertrokken is. “Nog elke morgen word ik wakker en denk ik: ‘Verrek, Peter is weg. Rob Maas staat voor de groep’. Ik moet echt nog even wennen aan het idee dat hij weg is”, maakt Kashia duidelijk in gesprek met Voetbal International. Dat geldt volgens de captain van de huidige nummer vijf van de Eredivisie voor meer spelers.

“We hebben tweeënhalf jaar samengewerkt. Opeens is het over. Je kunt je voorstellen dat het wat stil was in het vliegtuig”, doelt Kashia op de trip naar Spanje, waar Vitesse zich tijdens een trainingskamp voorbereidt op de tweede seizoenshelft. De mandekker vindt dat Bosz op een ongelukkig moment is vertrokken. “Maar zo werkt de voetballerij. Ik denk dat we Peter dankbaar moeten zijn voor alles wat hij hier heeft neergezet. Hij is de grondlegger van het voetbal dat we spelen. Dankzij hem ben ik een meer moderne verdediger geworden.”

Bezig met laden …