voetbalzone

Nog niet in beeld bij het Oranje van Koeman: ‘Dat is wel een beetje frustrerend’

Jordi Tomasowa04 jul 2023, 06:58
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 06:58
Advertentie

Micky van de Ven staat voor een toptransfer naar Tottenham Hotspur. De 22-jarige verdediger heeft volgens De Telegraaf al een mondeling akkoord bereikt met the Spurs over een contract tot medio 2028. Met een aanstaande transfer van de Nederlandse mandekker zou voorzitter Daniël Levy onder meer grote clubs als Liverpool en Bayern München aftroeven.

“Ik heb altijd van de Premier League gedroomd, omdat de grootste clubs daarin spelen en ik die competitie ook als de beste ter wereld zie”, zegt Van de Ven in gesprek met De Telegraaf. "Voorkeur voor een club had ik niet echt.” De jeugdinternational oordeelt het liefst niet over zichzelf, maar noemt toch zijn grootste kwaliteit. “Ik heb altijd rust aan de bal. Ik probeer voetballende oplossingen te zoeken in plaats van ballen weg te roeien. Mensen hebben het vaak over mijn snelheid, inzicht en verdedigende kracht, maar vaak zijn het slimmigheidjes, waardoor je als winnaar uit een duel kunt komen. Daar ben ik in Duitsland wel steeds beter in geworden.”

Die koelbloedigheid heeft Van de Ven van zijn vader Marcel, een voormalig undercoveragent en een onderhandelaar in noodsituaties, meegekregen. “De belangrijkste les die hij me heeft meegegeven is: rust is een wapen dat nooit weigert. Mentaal heeft hij me heel erg geholpen. Ik moest de chaos in de stadions accepteren en daar tijdens de warming-up van genieten, maar als ik een paar minuten voor de wedstrijd het veld op kwam, moest de knop om. Dan was de omgeving ruis en ging ik mijn tunnel in met maar één taak: excelleren. Dankzij Marcel en zijn werkzame verleden ken ik ook weinig angst.”

Met zijn aanstaande transfer naar Tottenham hoopt Van de Ven ook in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De reserve-aanvoerder van Jong Oranje behoorde afgelopen winter nog tot de voorselectie van Louis van Gaal voor het WK in Qatar. “Dat was een heel groot compliment en daar was ik ook heel blij mee. Maar onder Ronald Koeman ben ik nog niet in beeld. Dat is wel een beetje frustrerend, omdat Oranje echt een droom van me is. Ik moet blijven doorgaan met hetgeen ik doe. En dan dus nog een stukje beter. Hopelijk komt die uitnodiging dan vanzelf.”

Van de Ven maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg, waar hij het afgelopen seizoen uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. De mandekker kwam tot 33 Bundesliga-duels en was met Jong Oranje actief op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 30 miljoen euro. Volgens De Telegraaf betaalt Tottenham 35 miljoen euro aan Wolfsburg. Daarmee zou het onder meer grote clubs als Liverpool en Bayern München aftroeven.

Bezig met laden …