voetbalzone

Noodkreet uit Engeland: ‘Ik wil zo graag voor Nederlands elftal spelen’

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2013, 11:10
Advertentie

Bij elke (oefen)interland van het Nederlands elftal dringt de vraag zich op of Louis van Gaal met een of meer verrassingen op de proppen zal komen. Alexander Büttner geeft de moed niet op en wil ook dolgraag voor Oranje uitkomen. De linkerverdediger annex ex-Vitessenaar weet echter dat hij in dat geval wel meer aan spelen moet toekomen bij Manchester United.

/

“Elke keer als ik het Nederlands elftal zie spelen, is dat een stimulans”, verzekert Büttner via de officiële kanalen van Manchester United. “Ik wil zo graag voor Oranje spelen. Het is gewoon zaak om op mijn kans te wachten en deze te grijpen als het daadwerkelijk zo ver is.” Büttner, 24 jaar, speelde nog nooit een interland voor zijn vaderland.

Büttner kwam dit seizoen maar driemaal binnen de lijnen: in twee Carling Cup-duels en in het met 1-2 verloren Premier League-duel met West Bromwich Albion. “Ik moet meer aan spelen toekomen als ik een kans op een uitnodiging wil maken”, erkent de linkspoot. “Ik hoop dat ik snel een kans krijg. Ik wil op basis van mijn prestaties in het nationale team komen en daar geloof ik ook in.”

Bezig met laden …