voetbalzone

'Noodlijdend FC Twente maakt ondanks problemen geld vrij voor Rutten'

Matthijs van Laar09 apr 2015, 10:15
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2015, 10:15
Advertentie
voetbalzone

Ondanks het financiële noodweer, blijft Fred Rutten een voorname kandidaat om aan de slag te gaan als technisch directeur bij FC Twente. De club uit Enschede is al langer bezig om de huidig coach van Feyenoord te bewegen tot een terugkeer, maar vooralsnog is het de vraag of Rutten daar zelf ook zin in heeft.

Volgens het Algemeen Dagblad staat echter buiten kijf dat FC Twente nog altijd interesse heeft. De club zou zelfs al budget hebben vrijgemaakt voor de coach, die al twee keer eerder succesvol werkzaam was in Enschede. Bovendien zijn Rutten en zijn gezin nog altijd woonachtig in het Twentse Overdinkel.

Een mogelijk terugkeer staat of valt met de bereidwilligheid van Rutten zelf. FC Twente kreeg eerder al drie punten aftrek vanwege de financiële wanorde en loopt het risico opnieuw dat de KNVB opnieuw ingrijpt. In het ergste geval komt zelfs de licentie van de club in gevaar, zo werd onlangs bekend.

Volgens algemeen directeur Gerald van den Belt is een technisch directeur juist nu noodzakelijk. "Juist in deze situatie moeten we creatief zijn met het technische beleid", zegt hij in gesprek met de NOS. Rutten pakte in 2001 de beker met FC Twente en boekte tussen 2006 en 2008 opnieuw aansprekende resultaten met de club. Als speler was hij twaalf jaar lang actief voor de Enschedeërs.

Bezig met laden …