voetbalzone

Noodlijdend Panathinaikos moet overdag spelen om kosten te drukken

Matthijs van Laar29 nov 2012, 13:55
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2012, 13:55
Advertentie

Panathinaikos blijkt niet alleen in sportief opzicht in het dal te zitten. De Griekse grootmacht staat na twaalf speelronden op de zevende plek in de competitie, en de achterstand op koploper Olympiacos Piraeus bedraagt nu al zestien punten. Ook op financieel terrein gaat het de club echter niet voor de wind. Zo kunnen de Trifilara de energierekening niet meer betalen.

De directie van het Olympisch stadion in Athene heet de club dan ook gevraagd zijn thuiswedstrijden voortaan overdag af te werken, in plaats van ’s avonds. Zodoende hoeft Panathinaikos geen gebruik te maken van de lichtmasten, die elektriciteit vreten en uiteindelijk leiden tot een hoge energierekening. De penningmeester heeft al een paar keer niet kunnen voldoen aan zijn verplichtingen jegens de leveranciers.

Onlangs nog vroeg de directie van Panathinaikos aan investeerders en aandeelhouders om een kapitaalinjectie van vijftien miljoen euro. De club had dit geld nodig om de begroting op orde te krijgen. Om de kosten verder te drukken, overweegt men zelfs om terug te keren naar het eigen, kleinere Apostolos Nikolaidis Stadion.

Bezig met laden …