voetbalzone

Noodlijdend Portsmouth mag per direct spelers van de hand doen

Daniel Cabot Kerkdijk24 mrt 2010, 13:15
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2010, 13:15
Advertentie

Portsmouth heeft woensdag van de Premier League toestemming gekregen om toch spelers te verkopen buiten de transferperiode om. Dat meldt de Premier League via de officiële kanalen. De hekkensluiter zit zowel financieel als sportief aan de grond en staat momenteel onder curatele van de Engelse voetbalbond.

De Premier League heeft wel voorwaarden gesteld aan de exodus van spelers bij Pompey, dat voor ruim zeventig miljoen euro in het rood staat en reeds 81 werknemers op straat heeft gezet. Zo mogen spelers aan een andere Premier League-club worden verkocht, maar mogen zij dit seizoen niet voor die club uitkomen. Pas met ingang van komend seizoen kunnen zij in actie komen.

Indien een speler aan een club van een lager niveau of in het buitenland wordt overgedaan, moet de wereldvoetbalbond FIFA eerst toestemming geven. Daarnaast mag Portsmouth reeds met andere clubs over zomerse transfers van spelers ondehandelen. In februari zag Portsmouth, dat vanwege haar financiële malaise negen punten moest inleveren, eenzelfde verzoek nog afgewezen worden.

Bezig met laden …