voetbalzone

Noodlijdend Portsmouth wil zich vrijdag failliet laten verklaren

Daniel Cabot Kerkdijk25 feb 2010, 20:40
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2010, 20:40
Advertentie

Portsmouth wil zich vrijdag failliet laten verklaren in de hoop zo een doorstart te bewerkstelligen. De hekkensluiter van de Premier League heeft ongeveer tachtig miljoen euro schuld, waarvan ruim acht miljoen euro bij de Engelse belastingdienst die al aan het hooggerechtshof heeft gevraagd de club op te heffen. Balram Chainrai, die momenteel eigenaar is van Portsmouth, voerde de afgelopen dagen zonder succes met vier partijen gesprekken over een mogelijke overname van de club.

Portsmouth moet maandag voor het hooggerechtshof verschijnen. Om opheffing van de club te voorkomen heeft Chainrai besloten vrijdag het proces van een faillissementsaanvraag te starten. ''Dit is de enige weg die nog open ligt'', maakte de club donderdagavond op de website bekend. Die stap van Portsmouth heeft tot gevolg dat de club onder strikt financieel toezicht van een bewindvoerder belandt en bovendien negen punten in mindering krijgt. Daardoor degradeert de club zo goed als zeker naar de Championship, het op een na hoogste niveau.

De leiding heeft echter goede hoop dat het aanvragen van een faillissement uiteindelijk goed uitpakt voor de club. ''Hierdoor kan de club weer opgebouwd worden tot een financieel gezond bedrijf. Portsmouth wordt zo een interessante optie voor potentiële kopers, die weer kunnen bouwen aan de toekomst van de club.'' De eigendomsrechten van Portsmouth wisselden dit seizoen vier keer van eigenaar. Chainrai nam begin deze maand negentig procent van de aandelen over.

Bezig met laden …