voetbalzone

Noodlot slaat opnieuw toe voor onfortuinlijke Ramon Hendriks: einde seizoen

Wessel Antes14 apr 2023, 11:05
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2023, 11:05
Advertentie

Ramon Hendriks komt dit seizoen niet meer in actie namens FC Utrecht, zo laten de Domstedelingen vrijdag weten. De Feyenoord-huurling, die al eerder zwaar geblesseerd raakte, kwam niet ongeschonden uit het uitduel met FC Groningen (1-2). Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de verdediger opnieuw een knieblessure heeft opgelopen. Hendriks wacht een revalidatie van enkele maanden.

Hendriks keerde niet zo lang geleden na blessureleed van ruim acht maanden terug op het veld bij de Domstedelingen, maar vrijdagavond sloeg het noodlot opnieuw toe. Op beelden was te zien hoe hij, bedolven door emoties, moest worden vervangen door Mark van der Maarel. Op sociale media toonde Hendriks zich in eerste instantie nog hoopvol, maar door een nieuwe knieblessure moet hij opnieuw een streep door het restant van het seizoen zetten.

“Natuurlijk baal ik er enorm van dat deze blessure mij de rest van dit seizoen aan de kant houdt”, reageert Hendriks op de clubsite van FC Utrecht. “Tegelijkertijd is er sprake van relatieve opluchting, omdat ik niet opnieuw kruisbandletsel heb opgelopen. De blessure die ik aan FC Groningen-uit heb overgehouden vereist geen operatie. Ik ga andermaal keihard werken aan mijn herstel en focus me volledig op een succesvol seizoen 2023/2024.”

Hendriks werd vorig jaar zomer voor een jaar gehuurd van Feyenoord. De Domstedelingen hebben een optie tot koop in het huurcontract opgenomen, waarbij Feyenoord een terugkoopoptie heeft. Door de vele blessures kwam Hendriks tot dusver echter nog niet verder dan vier wedstrijden. Namens Feyenoord kwam hij tot elf officiële wedstrijden in alle competities. Hendriks heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot medio 2025.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …