voetbalzone

Nooij en Mozambique verlaten Afrika Cup 'met opgeheven hoofd'

Bart Kruyt21 jan 2010, 07:07
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 07:07
Advertentie

Stiekem droomde Mart Nooij van een medaille op de Afrika Cup, maar Mozambique is zoals verwacht kon worden gestrand in de groepsfase. De ploeg bleek niet in staat om te winnen van Nigeria (3-0) en moet daarom naar huis. “We zijn naar Angola gekomen met opgeheven hoofd en verlaten het land ook weer met opgeheven hoofd”, meent Nooij.

/

Mozambique moest woensdag winnen om de volgende ronde van het toernooi te kunnen bereiken, maar kwam nooit dichtbij een stunt. Twee doelpunten van Peter Odemwingie en één van Obafemi Martins hielpen Nigeria aan een afgetekende zege. “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld”, zei Nooij tegen De Telegraaf. “Volgens mij hebben we op dit toernooi toch een redelijk goede indruk gemaakt.”

Het contract van de Nederlander is, nu de Afrika Cup voorbij is, verlopen. De voormalige KNVB-coach blijft nog enkele weken in hoofdstad Maputo om onder meer wat financiële zaken af te handelen. “Daarna ga ik terug naar Nederland om mijn toekomst te overdenken”, zei Nooij, die ontkent dat hij in beeld is bij Nigeria. “En als dat wel zo zou zijn, dan ben ik na vanavond denk ik weer helemaal uit beeld”, lachte hij.

Bezig met laden …