voetbalzone

Nooij: 'Ik geef bond van Mozambique nog tot na Pasen de tijd'

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2010, 19:48
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 19:48
Advertentie

Mart Nooij geeft de voetbalbond van Mozambique nog tot na het weekeinde de tijd om duidelijkheid te verschaffen over zijn toekomst. De Nederlandse bondscoach van de nationale ploeg wil graag nog vier jaar blijven werken in het Afrikaanse land, maar wacht nog steeds op een telefoontje uit de hoofdstad Maputo.

/

Lokale media meldden donderdag dat de bond en Nooij overeenstemming hebben bereikt over een nieuw contract, dat hij vrijdag zou ondertekenen. De Noord-Hollander laat echter weten dat daar geen sprake van is. "De minister van sport heeft me twee weken geleden de tijd gevraagd om een beslissing te nemen. Ondertussen hoor ik dat Mozambique al diverse andere trainers heeft benaderd. Ik geef ze nog tot na Pasen de tijd, dan ga ik op zoek naar een andere baan.''

Nooij leidde Mozambique voor het eerst in twaalf jaar naar het toernooi om de Afrika Cup. Bij dat toernooi, in januari in Angola, kwam de ploeg van de Nederlander niet door de groepsfase heen. De voorzitter van de bond riep direct na de uitschakeling dat Nooij na drie jaar moest vertrekken, maar kwam daar later onder druk van de publieke opinie op terug. Het contract van de Nederlander liep na de Afrika Cup af.

Bezig met laden …