voetbalzone

Nooij: 'Mijn spelers liepen als een kip zonder kop over het veld'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2010, 06:45
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2010, 06:45
Advertentie

Bondscoach Mart Nooij zag zijn spelers van Mozambique dinsdag in de eerste groepswedstrijd van de Afrika Cup aanvankelijk alles fout doen. Benin profiteerde dankbaar van het foutenfestival van de ploeg van de Nederlander en leidde na twintig minuten met 2-0. ''Mijn spelers waren te opgefokt, zaten veel te vol met adrenaline en liepen daardoor als een kip zonder kop over het veld."

/

Nooij riep zijn ploeg in de rust op tot kalmte. Wat volgde was een aardige tweede helft, waarin Mozambique zich naar een gelijkspel knokte (2-2). ''We zijn miraculeus teruggekomen, na rust hebben we redelijk voetbal gespeeld", doceerde de Noord-Hollander. "En daar zijn we toch voor naar Angola gekomen. Met de uiteindelijke uitslag en het spelbeeld ben ik al met al best tevreden.''

Mozambique heeft nog twee zware wedstrijden op het programma staan in groep C, tegen Egypte en Nigeria. ''Maar dit is de Afrika Cup, daar is niks voorspelbaar'', zo bleef Nooij optimistisch. Collega Michel Dussuyer hield het kort. "Ik moet wel vrede hebben met dit resultaat, ook al gaven we een 2-0 voorsprog uit handen. We zijn er niet in geslaagd onze voorsprong te verdedigen. Maar onze volgende wedstrijd staat alweer om de hoek, en Nigeria is bijzonder sterk."

Manuel Bucuane, als aanvoerder van Mozambique het verlengstuk van Nooij binnen de lijnen, was op zich te spreken over het behaalde resultaat. "We hebben enkele stome fouten gemaakt, twee doelpunten geïncasseerd, maar we zijn ook sterk teruggekomen. Natuurlijk waren we uit op drie punten, maar een gelijkspel is ook niet slecht. We gaan nog enkele zware wedstrijden tegemoet."

Bezig met laden …