voetbalzone

'Nooij ondertekent binnenkort nieuw contract bij Mozambique'

Matthijs van Laar01 apr 2010, 14:57
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 14:57
Advertentie

De voetbalbond van Mozambique gaat de wens van Mart Nooij inwilligen. De oefenmeester sprak onlangs de intentie uit om de nationale ploeg van het Afrikaanse land voor te bereiden op het WK van 2014 en lijkt de zege van zijn leidinggevenden te hebben. Het contract van de Beverwijker zal volgens lokale media binnenkort worden verlengd.

/

Na de teleurstellend verlopen Afrika Cup in januari en februari leek het erop alsof de laatste uren van Nooij bij de Zwarte Mamba’s hadden geslagen. Een uitgedacht plan van aanpak om de voetbaltrots echter naar het WK van 2014 in Brazilië te loodsen, lijkt te bond over te hebben gehaald. Hoe lang de coach zal tekenen is nog niet bekend.

Nooij heeft grootste plannen met de Afrikaanse voetbaldwerg: “De nationale ploeg moet verjongd worden, daarom wil ik ook coach worden van de ploeg onder 23 jaar. Daarmee gaan we ons proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Uiteindelijk moet het plan leiden tot deelname aan het WK 2014”, zei hij al eerder.

Bezig met laden …