voetbalzone

Nooij wil met Mozambique naar het WK van 2014 in Brazilië

Bart Kruyt18 mrt 2010, 11:41
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2010, 11:41
Advertentie

Mart Nooij wil langer door bij Mozambique. De Nederlandse oefenmeester, wiens contract na de Afrika Cup in Angola afliep, heeft bij de nationale voetbalbond een plan ingediend dat moet leiden tot de eerste WK-kwalificatie ooit van het Afrikaanse land. Nooij hoopt zodoende op een vierjarig contract, meldt het ANP.

/

De Nederlander wil met Mozambique aanwezig zijn op de mondiale eindronde in Brazilië van 2014. “Het is nu afwachten wat ze van mijn plan vinden'', aldus Nooij, die afgelopen week in hoofdstad Maputo verbleef voor contractonderhandelingen. De Noord-Hollander is sinds drie jaar werkzaam bij Mozambique.

Nooij heeft grootste plannen met de Afrikaanse voetbaldwerg: “De nationale ploeg moet verjongd worden, daarom wil ik ook coach worden van de ploeg onder 23 jaar. Daarmee gaan we ons proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Uiteindelijk moet het plan leiden tot deelname aan het WK 2014.'' Nooij verwacht dat de Mozambikaanse bond op korte termijn een besluit neemt.

Bezig met laden …