voetbalzone

Nooij wil naar Topklasse als het niets wordt met Mozambique

Bart Kruyt06 apr 2010, 15:42
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2010, 15:42
Advertentie

Mart Nooij heeft nog niets van de Mozambiqaanse voetbalbond gehoord, maar sluit niet uit dat hij alsnog verdergaat als bondscoach van het Afrikaanse land. “De erfenis is nu zwaar, maar ik wil best de mouwen opstropen. We hebben daar geen jongens als Daley Blind of Ricky van Wolfswinkel lopen, maar ik bouw graag weer iets op”, zegt hij in Voetbal International.

/

De Nederlander nam na de Afrika Cup afscheid van Mozambique, maar kreeg te horen dat hij mogelijk toch langer kon blijven. “Ik heb voorgesteld het onder-23 elftal onder mijn hoede te nemen en dat klaar te stomen voor de Afrika Cup van 2012 in Gabon. De komende twee jaar kun je namelijk geen prestaties meer verwachten van de grote nationale ploeg. De helft van de basisploeg is ver in de dertig en zal drastisch verjongd moeten worden. Dat kost gewoon tijd”, legt Nooij uit.

De coach wilde graag voor Pasen duidelijkheid, maar heeft die niet gekregen. “De komende maanden verwacht ik nu nog geen duidelijkheid”, zei Nooij. “De carrousel gaat pas na het WK weer draaien. Als ik het niet word, lijkt het trainen van een ambitieuze Topklasseclub me wel een leuke uitdaging.” David Nascimento is inmiddels benaderd als mogelijke opvolger van Nooij, die zich niet gepasseerd voelt: “Integendeel. Het is hun goed recht. ik ben het hele land erg dankbaar en kijk met volle tevredenheid terug op mijn werk.”

Bezig met laden …